Passagerareflyg träffat av projektil

Projektlien mätte 7,62 mm.
26684504873_728ee1a385_b
LATAM Boeing 767-300.

 

 

 

 

 

 

En Boeing 767 från det sydamerikanska flygbolaget LATAM träffades av en projektil under en flygning mellan Barcelona och Sao Paulo. Detta upptäcktes efter en planerade översyn av flygplanet efter flygningen.

Det var lördagen den 14 januari som en Boeing 767-300 med flygnummer JJ 8115 lyfte från Barcelona med destination Sa Paulo. Flygning genomfördes utan problem och landade i Brasilien tidigt på söndagsmorgonen. Efter flygning skulle planet flyga vidare till Sao Carlos och in på ett planerat underhåll, och väl där upptäckte man att en projektil borrat igen en flap på vänster vinge.

Det är oklart när projektilen har träffat flygplanet, antingen på flygningen mellan Barcelona och Sao Paulo eller Sao Paulo-Sao Carlos. LATAM har i alla fall meddelat att varken passagerare eller besättning har märkt något ovanlig under flygningen från Barcelona.

Projektlien är så pass liten som det inte är någon stor skada på flygplanet och den har inte utgjort någon fara för flygsäkerheten uppger LATAM.

Lokala medier i Brasilien spekulerar i att projektilen träffat flygplanet under en inflygning i Brasilien då det pågar en lokal kamp mellan polis och knarkhandlare vid inflygningen till Sao Carols flygplats.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.