Kastrup tappar i punktlighetsligan

1

Köpenhamns flygplats i Kastrup blev 2015 utsedd till den mest punktliga i sin kategori. Resultatet från föregående år är inte lika upplyftande då flygplatsen fallit till en tiondeplacering i en ranking gjord av Official Aviation Guide, OAG.

Resultat kommer olägligt för flygplatsen då debatten om en stängning av den tvärgående start- och landningsbana, 12-30, är aktuell i samband med en utbyggnad av den danska storflygplatsen för 20 miljarder danska kronor.

Köpenhamns flygplats blev 2015 utsedd till den mest punktliga av samtliga flygplatser som har mellan 10-20 miljoner passagerare om året. Nu har OAG presenterat sin rapport från 2016 som visar att Köpenhamns flygplats under förra året föll till en tiondeplats. Rapporten visar hur många avgångar och ankomster som är inom 15 minuter från avsatt tid, och under 2016 föll den siffran med 5,4 procentenheter till 83,1 procent, skriver News Öresund.

Det nya resultatet kommer olägligt för Köpenhamns flygplats som i nuläget vill få klartecken från politikerna för att stänga tvärbanan för att ge plats till en utbyggnad av flygplatsen för 20 miljarder danska kronor så att kapaciteten ökar till 40 miljoner årliga passagerare. Utan en tvärbana att använda vid vissa vindrikningar riskerar antalet förseningar att öka på grund av för hög sidovind.

Världens mest punktligaste flygplats är Surabaya Airport i Indonesien.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.