oneworld har högsta punktlighet bland flygbolags-allianserna

ja8941-oneworld-01
Oneworld alliansen hade bäst punktlighet under 2016. Här JAL Boeing 777-300ER.

Oneworld alliansen har ännu en gång slagit konkurrenterna Star Alliance och SkyTeam i bästa punktlighet på alliansernas linjenät.

För fjärde året i rad tar Oneworld-alliansen hand om första platsen som den mest punktliga flygbolagsalliansen. Det är amerikanska FlightStas som har fört statiskt över en enorm mängd flygdata för att komma fram till vem av allianserna som hade bäst punktlighet under 2016.

Kriteriet för att en flygning ska räknas som punktlig är en ankomsttid till gaten högst 15 minuter efter tidtabellen. Oneworlds medlemmar hade en gemensam punktlighet på 81,19 procent på alliansens 4,8 miljoner avgångar i 2016. Detta var betydligt högre än konkurrenterna Star Alliance och SkyTeam som hade en punktlighet på 78,58 respektive 77,70 procent.

Även världens punktligaste flygbolag ingår i Oneworld. Det är spanska Iberia, vilket flyg24nyheter tidigare rapporterat om.

Oneworld-alliansen består av följande flygbolag: Air Berlin, American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Finnair, Iberia, Japan Airlines, LATAM Airlines, Malaysia Airlines, Qantas, Qatar Airways, Royal Jordanian, S7 Airlines och Sri Lankan Airlines samt ett 30-tal dotterbolag.

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.