Etihad vill ha mer samarbete med Lufthansa, men vill inte köpa in sig

 

etihad_airways_-_airbus_a380-861
Etihad Airways Airbus A380.

Abu Dhabi-baserade Etihad Airways vill utöka relationen med Lufthansa men några planer på att köpa en del av det tyska flygbolaget finns inte. Det uppger vd James Hogan i samband med Global Airfinance Conference på onsdagen, rapporterar Wall Street Journal.
I tisdags rapporterades det i media att Etihad överväger att köpa 30-40 procent av Lufthansa. Det är alltså inte något som är aktuellt enligt Etihad-chefen. I förra månaden tecknade de två bolagen ett codeshare-avtal på vissa flygrutter. James Hogan vill gärna arbeta mer med Lufthansa, men ville inte ge några detaljer kring det.

Banden mellan Etihad och Lufthansa har stärkts en aning efter att Lufthansa beslutat om att ta över 40 flygplan från tyska konkurrenten Air Berlin, som Etihad äger 29 procent av. Detta för att hjälpa Air Berlin att ta sig ur den ekonomiska kris bolaget har hamnat i. För att ta sig ur krisen har Air Berlin beslutat om att lägga ned flera linjer och satsa på sina Berlin och Düsseldorf hubbar.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.