Widerøe köper upp till 15 nya Embraer

wideroe-190-e2_vs2-620x330
Wideröe har lagt en order på 15 Embraer-flygplan. FOTO: Embraer

Norska regionalflygbolaget Widerøe har skrivit under ett avtal om köp av upp till 15 nya Embraer flygplan

 

Widerøe, som tidigare hade SAS som huvudägare, har nu bestämt att för första gången ta in jetflygplan i flottan. Bolaget valde den brasilianska flygplanstillverkaren Embraer och deras uppgradering av Embraer 190, E190-E2. Men avtalet gör det möjligt att ändra beställning så att Widerøe kan beställa både den mindre E175-E2 och den större E195-E2 som har plats för 80 respektive 130 säten. E190-E2 har cirka 100 platser. Totalt har Widerøe en order på 15 flygplan, som alltså kan bli E175-E2, E190-E2 eller E195-E2.

 

Från Embraers sida är man glada över sin första order till ett skandinaviskt flygbolag. Bolagets koncernchef, Arian Meijer, säger bland annat att man är mycket glada över att välkomna ett nytt flygbolag i Embraer-familjen och att samarbete mellan bolagen ser mycket spännande ut.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.