Antalet resenärer ökar på Karlstad-Stockholm

karlstad_flygplats
Karlstad Airports linje till Stockholm har under 2016 växt betydligt.

Nextjet har trafikerat sträckan Karlstad – Stockholm/Arlanda sedan 2012. Under 2015 och 2016 förändrades produkten och en rejäl satsning gjordes där antalet turer utökades från två till fyra-fem dagliga avgångar. Marknaden har tagit emot satsningen väldigt väl och under ett och ett halvt år har produkten finslipats vad gäller tider och turer efter feedback från resenärer.

Effekterna av detta syns nu tydligt då statistiken för årets sista kvartal visar en tillväxt på över 10 procent skriver Nextjet i ett pressmeddelande. Nextjet utökade trafiken under 2015 och 2016 från två dagliga avgångar till fyra-fem dagliga avgångar på vardagar. Detta har alltså tagits emot väl av marknaden och Nextjet ser positivt på linjen Karlstad-Arlanda som flygs med SAAB 340 med plats för 34 passagerare.

”Det är väldigt glädjande att se att antalet resenärer ökar och att fler ser fördelarna med att flyga. Nu när snön och det dåliga väglaget är ett faktum brukar dessutom fler välja flyget varför vi hoppas på en bra start på 2017. Vi har dessutom, under sista delen av 2016, ingått samarbeten med både British Airways och airBaltic vilket har stärkt produkten och möjligheten till vidareresande från Arlanda än mer. Vår förhoppning är att fortsätta växa inom affärsresandet men också att vi gemensamt ökar leisure resandet till- och från huvudstaden under 2017”, säger Henning Lindberg, försäljnings- & marknadschef på Nextjet.

Även Karlstad Airports marknadschef Carl Hallgren är nöjd och anser att Nextjet är viktiga för både flygplatsen och hela Värmland.

”Nextjet är oerhört viktiga för hela Värmland. Enkätundersökningar bland Nextjets resenärer från Karlstad visar att både Stockholm och möjligheten till vidareresande är avgörande. I den senast gjorda undersökningen ser vi att värmlänningarna reser till 20 olika inrikesdestinationer via Arlanda och hela 44 olika utrikesdestinationer. Toppar gör Luleå respektive Helsingfors; destinationer som skulle vara svåra att nå utan flyget”

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.