Ryanair störst i Europa

A Ryanair aircraft taxis at Fraport airport in Frankfurt
Ryanair Boeing 737-800 med Lufthansa flygplan i bakgrunden.

Ryanair har gått om tyska Lufthansa och är nu största flygbolag i Europa, räknat i antal passagerare. Förra året flög 117 miljoner med Ryanair, sju miljoner fler passagerare än vad Lufthansa hade.

Nätverksbolaget Lufthansa som under 2015 var Europas största flygbolag passerades av lågprisflygbolaget Ryanair under 2016 som flög sju miljoner fler passagerare än Lufthansa. Skiftet på tronen, ligger i tiden, när lågprisflygbolagen växer och de traditionella nätverks- och fullserviceflygbolagen har det allt tuffare att locka till sig passagerare och få lönsamhet i verksamheten.

Ryanair växte under 2016 med 15 procent och flög totalt 117 miljoner passagerare jämfört med Lufthansa som transporterade knappt 110 miljoner passagerare vilket ger en liten ökning på 1,8 procent. I Lufthansas statistik ingår även dotterbolagen Swiss, Eurowings, och Germanwings. Lufthansa Group har kämpat med många strejker under förra året, vilket flyg24nyheter tidigare rapporterat om, som har hämmat passagerareökningen under 2016. Dock väntas Lufthansa Groups siffror bli bättre under 2017 då man även kan räkna in Brussels Airlines i statistiken, eftersom Lufthansa blev huvudägare i slutet av förra året.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.