Ängelholm/Helsingborg Airport slog nytt passagerarrekord

AGH
Ängelholm/Helsingborg Airport är landets enda helt privatägda flygplats och fortsatte att växa även under 2016.

Fler än någonsin flög till och från Ängelholm Helsingborg Airport under 2016. Den nya rekordsiffran lyder på 418 902, vilket är nästan 3000 fler än tidigare rekord.

”Att kunna resa på ett enkelt och smidigt sätt är en viktig del i den moderna människans begrepp om livskvalitet.  Vår flygplats gör det möjligt för invånarna i regionen att hälsa på släkt och vänner som finns på längre avstånd eller att uppleva saker som exempelvis en konsert med sin favoritartist”, säger flygplatsens VD Christian Ziese.

Inrikesflyget till Stockholm, både Arlanda och Bromma, som flygs av SAS respektive BRA är helt dominerande på flygplatsen. 97 procent av alla passagerare flyger denna sträcka. Utrikestrafiken som i huvudsak bestod av charter under sommarhalvåret, minskade något under 2016.

”Vi har dock förhoppningar om att kunna utveckla utrikestrafiken framöver, och att smidigheten och enkelheten i resandet från vår flygplats gör att fler resenärer väljer att åka utomlands från Ängelholm Helsingborg Airport”, säger Christian Ziese.

I tider när EU-kommissionen granskar ett flertal svenska flygplatser med anspelning på olagligt statsstöd konstateras att Ängelholm Helsingborg Airport är den enda helt privatägda flygplatsen i Sverige och försörjer sin region med en flygplats, helt utan bidrag eller skattemedel.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.