Swiss sista Avro RJ 100 flygning i höst

swiss_international_air_lines_bae_systems_avro_rj100_hb-iyz_zurich_international_airport
Swiss Avro RJ 100.

Swiss International Air Lines håller på att fasa ut Avro RJ 100 till förmån för den betydligt modernare Bombardier CSeries. Nu har bolaget satt sista dautm för RJ 100-flygningarna som idag flyger till Oslo och Göteborg i Skandinavien.

Sista flygningen med Avro RJ 100 från Göteborg blir redan i vår, den 25 april går den sista flygningen mellan Göteborg och Zürich. På linjen Oslo-Zürich som normalt flygs med Airbus A319 och A320 blir det en engångsflygningen med Avro RJ 100 den 14 maj som då markerar slutet för Swiss RJ 100 flygningar till Skandinavien.

Den sista Avro RJ 100 flygningen hos Swiss kommer att flygas mellan Genève och Florens i Italien den 26 oktober som då blir slutet på en era hos Swiss. Man har haft RJ 100 i flottan sedan 1990 då dåvarande Crossair tog emot sin första RJ 100 från British Aerospace. Crossair blev år 2002 Swiss International Air Lines efter att Swissair gått i konkurrs.

Avro RJ 100 går mot slutet, och efter att Swiss taget typen ur trafik är svenska BRA och irländska City Jet största operatörer av RJ 100 då bolagen har 12 respektive 18 Avro RJ flygplan i olika versioner. I övrigt finns det ett 20-tal flygbolag som idag flyger med Avro RJ.  Swiss ska ersätta RJ 100 med Bombardiers nya CSeries som finns i två versioner, CS 100 och CS 300. Swiss har beställt 30 CSeries från Bombardier och tog emot sin första CS 100 under sommaren förra året.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.