Finnair expanderar på Europalinjerna

finnair_erj-190_oh-lkn_%22oneworld%22_8902741443
Finnair Embraer 190 som flygas av Norra.

Finnairs två danska destinationer Köpenhamn och Billund får fler avgångar respektive större flygplan från och med mitten av maj. Även Vilnius, Warszawa, Dublin och Reykjavik får fler Finnair-flygningar med start under våren och sommaren i år.

Finnairs Europalinjer har varit ett förlusttyngt kapitel i bolaget. Men efter att man för några år sedan hyrde in dåvarande Flybe Nordic, nu Norra, som flyger med 12 Embraer 190 för Finnair så har bolaget lyckats vända skutan och nu expanderar man ytterligare i Europa.

Det är främst Danmark som får ta del av mer Finnair-flygningar. Köpenhamn får en extra morgonavgång på vardagar till Helsingfors som gör det möjligt att dagspendla med Finnair mellan Köpenhamn och den finska huvudstaden. Dessutom får Finnairs andra danska destination, Billund större flygplan. Istället för en Embraer 190 ska en Airbus A319 som har cirka 40 fler platser flyga fyra gånger i veckan till Billund.

Även Island får mer Finnair-närvaro. Bolaget har tidigare haft en sommarlinje mellan Helsingfors och Reykjavik, men från och med den 11 april blir linjen en året runt linje och får dessutom en extra avgång i veckan. Det gör att linjen mellan den 31 maj och 11 augusti får fem avgångar i veckan.

Förutom Danmark och Island får även Vilnius en extra avgång på vardagar till Helsingfors. Den polska huvudstaden Warszawa får en till daglig avgång under sommaren, Helsingfors-Dublin utökas med en till avgång per vecka och Finnairs linje till Alanya-Gaziapsa blir förlängd till mitten av december i år.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.