Positiv utveckling på Sundsvall-Göteborg

Nextjet,_SE-KXI,_Saab_340B_(16895461369)
Nextjet SAAB 340.

En av landets få inrikeslinjer som inte passerar Stockholm, Sundsvall-Göteborg visar på en positiv utveckling under 2016. Nextjet som idag trafikerar linjen är nöjda.

Nextjet har flugit Sundsvall-Göteborg sedan 2014 och enligt bolaget har man sett en stadigt ökande passagerarström och under sista kvartalet förra året hade linjen en tillväxt på sex procent. Även Sundsvalls flygplats ser linjen till Göteborg som en viktigt linje och ett bra alternativ till att flyga via Stockholm. Nextjet flyger idag linjen två gånger per dag måndag till fredag med en SAAB 340.

”För regionen är en direkt förbindelse med Göteborg viktig framförallt för företagarna som i många fall slipper övernattningar och kan få maximalt ut av sin arbetsdag. Nu har även det privata resandet tagit fart har vi märkt, sedan Nextjet utmanat många av sina konkurrenter med sin prisstrategi”, säger Frank Olofsson, VD Sundsvall Timrå Airport.

 

”Det är väldigt glädjande att se att antalet resenärer ökar och att fler ser fördelarna med att flyga direkt mellan Sundsvall och Göteborg. I takt med att fler väljer direktflyg hoppas vi kunna utveckla produkten ytterligare och vår förhoppning är att fortsätta växa inom affärsresandet likväl som leisure-resandet under 2017”, säger Henning Lindberg, försäljnings- & marknadschef på Nextjet.

Sundsvall-Göteborg är alltså en av få tvärlinjer i det svenska inrikesnätet där de allra flesta linjerna går antingen till eller ifrån Stockholm. Idag flygs det sex tvärlinjer i Sverige varav tre flyger till och från Göteborg. Intressant i tvärlinjekategorin är att Borlänge flygplats har två linjer som går till Göteborg och Malmö (via Örebro) och ingen linje till Stockholm. Dock är tåget en stor konkurrent till flyget Borlänge-Stockholm.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.