SAAB 2000 började brinna på Bromma

bra_se-lsb_saab_2000_29636022654
BRA SAAB 2000.

Det var under gårdagskvällen vid 19-tiden som en SAAB 2000 med destination Umeå från flygbolaget BRA i samband med motorstart började brinna. Två till tre meter långa eldflammor syntes från den ena motorn. 

Piloterna avbröt omedelbart starten av motorerna och de 38 passagerna ombord fick lämna flygplanet och fortsatte sedan resan till Umeå med ett annat flygplan. Enligt Expressen så har Flygräddningscentralen ansett att det inte rörde sig om en nödsituation för att läget var under kontroll snabbt efter att motorn började brinna. Det var markpersonalen och kabinbesättningen som slog larm till både piloter och flygledare. När piloterna fick reda på vad som hände slog de av bränslet till motorn direkt och därefter slocknade elden.

”I samband med att piloterna startade upp planen inför start kom det upp en eldsflamma från en av motorerna. Vi har haft incidenter där det varit rökutveckling. Men jag har ingen uppfattning hur vanligt förekommande det här är”, säger Emma Sandsjö, kommunikationschef på BRA till TT.

BRAs tekniker har varit på plats, men det är fortfarande oklart vad som har orsakat branden och därför krävs det ytterligare utredningar.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.