Ny flygbolagsgrupp i Europa, linje till Stockholm läggs ner

niki_a320_oe-leu
NIKI Airbus A320.

Delar av Air Berlin, hela Niki och TUIfly. Det är flygbolagen som tillsammans med delägaren Ethiad Airways kommer att bilda ett nytt flygbolag i Europa med fokus på semesterresor. Detta efter att Air Berlins ekonomiska situation tagit en negativ utveckling vilket flyg24nyheter tidigare rapporterat om. 

Air Berlins österrikiska dotterbolag Niki kommer att säljas till Ethiad Airways som därefter kommer lämna över sin ägandeandel till Europas nya semesterflygbolags-samarbete som kommer att bestå av Niki, delar av Air Berlin och tyska TUIfly.

Den nya flygbolagsgruppen kommer, till följd av att Air Berlin som har Ethiad som huvudägare haft stora ekonomiska problem och har valt att fokusera på sin trafik från hubbarna Berlin och Düsseldorf, att fokusera på semesterresor från Tyskland och Österrike. På grund av Air Berlins ekonomiska problem har bolaget därför leasat ut nästa 40 flygplan till värsta konkurrenten Lufthansa som ska föra över flygplan från Air Berlin till dotterbolaget Eurowings. Ett ytterligare steg i att få Air Berlin på fötter igen är att sälja dotterbolaget Niki och leasa ytterligare flygplan till den nya flygbolagsgruppen som fått namnet Blue Sky.

Blue Sky kommer att ha en flotta som består av fem Boeing 737-700, 32 Boeing 737-800 (från TUIfly) och 21 Airbus A321 från Air Berlin. Airbus-flygplanen kommer att flygas på Niki´s AOC som då bara kommer att bestå av A321-flygplan.

Till följd av Blue Skys semesterinriktning kommer Niki att sluta flyga linjer som har många affärsresenärer, bland annat Wien-Stockholm som Niki idag flyger med Airbus A320.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.