Närmare 30 miljoner resenärer reste med Norwegian under 2016

ei-lna_boeing_b-787-8_norwegian_9523920911
Norwegian Boeing 787 Dreamliner.

Norwegian satte nytt passagerarrekord under 2016 med närmare 30 miljoner passagerare och en kabinfaktor på 88 procent. Lansering av 34 nya linjer och stor ökning på långdistanstrafiken bidrog betydligt till tillväxten.

Förra året präglades av god passagerarutveckling för Norwegian. Totalt reste 29,3 miljoner passagerare med bolaget vilket är 3,6 miljoner fler än året innan. Vidare levererades 21 fabriksnya plan till bolaget och 34 nya linjer lanserades, huvudsakligen på marknader i USA, Spanien och Storbritannien. På årsbasis var kabinfaktorn 88 procent, upp från 86 procent för 2015.

Även 2016:års sista månad präglades av stor passagerartillväxt och hög kabinfaktor. I december valde 2 145 043 passagerare att resa med Norwegian, 20 procent fler än samma månad föregående år. Under årets sista månad hade bolaget en kapacitetstillväxt (ASK) på 29 procent och en trafiktillväxt (RPK) på 31 procent. Kabinfaktorn var på 84,6 procent, upp 1,3 procentenheter.

”Trafiksiffrorna visar att vår globala strategi fungerar och att vår konkurrenskraft stärks. Det är glädjande att allt fler väljer att flyga med oss, till exempel har flygningarna mellan Paris och flera destinationer i USA i stort sett varit helt fulla. Kort- och långdistanslinjerna kompletterar varandra på ett bra sätt. Cirka 30 procent av våra resenärer på långlinjerna använder även europanätverket under samma resa”, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Totalt genomförde Norwegian 99,2 procent av de planlagda flygningarna i december varav endast 69 procent gick enligt tidtabell, vilket får ses som en dålig punktlighet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.