KLM & Iberia världens punktligaste flygbolag

harrow_airport-arrivals_3
Punktligheten under 2016 var både KLM och Iberias grej.

Titeln som världens bästa flygbolag delas upp för 2016. Både KLM och Iberia nådde högst punktlighet och är med det världens punktligaste flygbolag år 2016.

KLM och Iberia är världens punktligaste flygbolag visar förra årets statistik från amerikanska Flightstats. I Flightsats punktlighets-undersökning ingår även codeshare flygningar och dotterbolag i flygbolagens punktlighet. Till exempel i KLMs punktlighet ingår KLM, KLM Cityhopper och bolagets alla codeshare partners. Alltså alla flygningar som uppfattas som en KLM-flight från passagerarna ingår i punktligheten. Om man räknar på detta sättet är KLM etta, Iberia tvåa och japanska JAL trea. Men framtill nu har det inte varit möjligt att bara räkna bolagets egna flygningar, vilket Flightstats nu har gjort och där är Iberia etta. Av Iberias 84 000 flygningar ankom 87,79 procent i tid.

 

Av KLMs knappa 235 000 flygningar ankom 88,53 procent ”i tid”. Flightsats begrepp ”i tid” innebär att en flygning räknas som punktlig även om den landar 15 minuter efter utsatt ankomsttid. Det är inte landningstiden som räknas som punktlighet, utan det är när flygplanet anländer till gaten/uppställningsplatsen som är slutet på flygningen.

Bäst i Norden var norska Widerøe med en punktlighet på 90,56 procent och blev med det Europas bästa punktliga flygbolag.I den nordiska kampen bland storbolagen om att bli bästa punktliga flygbolag sticker Finnair ut. Finnair hade en punktlighet på 89,11 av bolagets 110 000 flygningar. Av SAS 302 000 flygningar var 82,94 procent i tid medan Norwegian, som kom på tredje plats av de nordiska flygbolagen, hade en punktlighet på 80,6 procent på bolagets 132 000 flygningar.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.