Finnair förlänger A330-lease från Iberia

airbus_a330_ec-lyf_de_iberia
Iberia Airbus A330 ska flyga för Finnair fram till 1 maj mellan Helsingfors och Miami.

Finnair har sedan början av januari leasat en Airbus A330 från det spanska bolaget Iberia, som även är allianspartner i oneWorld med Finnair, för att flyga Helsingfors-Miami. Från början var det meningen att Iberia skulle flyga januari ut på linjen, men nu förlängs leasingen fram till 1 maj i år.

Linjen Helsingfors-Miami flygs tre gånger i veckan och leasingen är av typen ”wet-lease” vilket innebär att Iberia både tillhandahåller flygplan och besättning till Finnair. Finnair har sedan hösten förra året haft stora problem med pilotbrist på grund av in-fasningen av Airbus A350 vilket har lett till att många av bolagets piloter har/är under utbildning för den nya A350. Finnair uppger i ett pressmeddelande att man fortsätter att träna bolagets A330-piloter under 2017 med anledningen av att bolaget kommer ta emot flera nya A350 under året.

Den Airbus A330 som Iberia flyger med för Finnair är tre år gammal och består av 36 ”full-flat” säten i Business Class och 242 säten i Economy Class och kommer flyga Helsingfors-Miami fram till 1 maj i år. Sätes-konfiguartionen skiljer sig något från Finnairs A330 som har antingen 263 eller 289 säten i en tre klasskonfiguration.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.