Lufthansa nyanställer 3 000 personer

Eurowings_A320-200_(D-AIZS)_arrives_London_Heathrow_15Sep2015_arp
Eurowings som ingår i Lufthansa Group kommer att anställa 3 000 personer under 2017.

Det tyska flygbolaget Lufthansa planerar att anställa mer än 3 000 personer under 2017, enligt ett uttalande från bolaget.
Nyanställningar sker inom flera avdelningar, men främst handlar det om ny kabinpersonal. Inom Lufthansa Group, där flygbolagen Austrian, Swiss och Eurowings ingår, ska 2 200 personer anställas i år. Eurowings ska dessutom ta emot uppemot 40 Airbus A320-plan från tyska konkurrenten Air Berlin och ska använda dessa till att flygningar från Tyskland till främst semesterdestinationer.

Hela Flygkoncernen Lufthansa Group kämpar samtidigt med att få ordning på sin lönsamhet. Missnöje har fått både kabinpersonal och piloter att gå ut i strejk vid flera tillfällen under de senaste åren. Bara piloterna har strejkat 14 gånger sedan 2014 vid olika löneförhandlingar.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.