Snöoväder lamslog Istanbul Atatürk flygplatsen

thy-istanbul-airport-snow
Bild från Atatürk flygplatsen efter att snöstormen under helgen har passerat.

Ett kraftigt snöoväder stoppade all flygtrafik på Europas tredje största flygplats, Istanbul Atatürk Airport, under helgen. Turkish Airlines ställde in över 700 flygningar.

Nästan 2 000 nordiska resenärer som skulle resa till och från Atatürk flygplatsen blev under lördagen strandsatta över hela världen eller i Istanbul då ett kraftigt snöfall passerade Istanbul. Temperaturen som låg på minussidan hjälpte inte snöröjarna på flygplatsen i kampen mot över 40 centimeter snö som föll i Istanbul bara under lördagen.

Snöovädret gjorde att Turkish Airlines ställde in 700 flygningar under lördagen, men även vissa flygningar under söndagen blev inställda till följd av snöovädret. Även Turkish Airlines avgångar till Norden blev alla inställda under lördagen.

Flygplan som skulle landat i Istanbul under helgen blev omdirigerade till andra flygplatser främst i södra Turkiet, bland annat till Gaziantep nära gränsen till Syrien. Totalt ställdes över 800 flygningar in till och från Istanbul under helgen, även Sabiha Gokcen flygplatsen som främst används av Pegasus Airlines blev över 200 flygningar inställda till följd av snövädret.

CHECK-IN.dk uppger att Turkish Airlines ger de som fick sitt flyg inställt under helgen möjligt till full återbetalning av flygbiljetten.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.