Nextjet ger Lycksele direktflygningar till Stockholm

se-kxj_saab_340_nextjet_vby
Nextjet SAAB 340.

Nextjet har flugit Lycksele – Arlanda sedan 2008. Under åren har olika sträckningar och rutter använts för trafiken beroende på hur upphandlingskraven sett ut och vilka övriga destinationer som trafikerats. Sedan det stått klart att Nextjet fortsätter att flyga Gällivare – Arlanda har en ny strategi för flygtrafiken i Norrland tagits fram som innebär en rejäl satsning på Kramfors som flyg24nyheter tidigare har rapporterat, samt Lycksele.

För Lycksele innebär förändringarna direkttrafik på morgonflighter till Arlanda och på kvällsflighter från Arlanda. Dessutom blir det direkttrafik på söndagar i bägge riktningar samt extra lördags- och söndags avgångar.

”Det känns jättekul att kunna presentera vår nya satsning på Lycksele. Vi har under lång tid haft en mycket god relation med näringsliv, flygplats, besöksnäring och kommun i regionen och vet att behovet av snabba flygtransporter mellan Lycksele, Stockholm och världen är stort. Vi har också genom vår dialog fått frågor och önskemål kring just de punkter vi nu kan presentera. Vi ser en stor tillväxtpotential i Lycksele och vet att väldigt många vill använda den lokala flyglinjen”, säger Henning Lindberg, försäljnings- & marknadschef på Nextjet.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.