Pigg 80-åring slog passagerarrekord

2
Stockholm/Bromma Airport satte nytt passagerarrekord i förra veckan.

Under torsdagen förra veckan hyllades resenärerna på flight TF 409 när Stockholms cityflygplats Bromma slog nytt passagerarrekord. Flygningen från Visby innebär att 2,5 miljoner passagerare flugit till och från Bromma hittills under 2016.

Bromma som invigdes av kung Gustaf V i september 1936 firar i år sitt 80-årsjubileum. Flygplatsen, som tappade resenärer under 1990-talet, växer nu för sjätte året i rad, 2011 hade Bromma drygt 2,1 miljoner passagerare. När BRA:s flygplan från Visby landande med den 2,5:e miljonte resenären fick alla 40 resenärer en liten present från flygplatsdirektör Peder Grunditz med personal.

”Det är en fantastisk utveckling och visar verkligen Brommas roll för svensk tillgänglighet och som ett viktigt nav i inrikestrafiken och för Stockholms totala flygkapacitet”, säger flygplatsdirektör Peder Grunditz.

Passagerarökningen på Bromma sker tack vare att flygbolagen dels sätter in större flygplan men framförallt lyckas fylla varje flygning bättre.

”Det är framförallt affärsresandet som ökar. Genom Brommas läge kan affärsresenärer hinna med ett möte i Stockholm och sedan resa tillbaka samma dag och till och med hinna hämta barnen på dagis”, säger Peder Grunditz.

För att möta det ökande resandet investerar Bromma Stockholm Airport drygt 1,5 miljarder kronor de kommande åren. Det handlar bland annat om förbättring av miljö- och säkerhetsstärkande åtgärder, en breddning av rullbanan men framförallt om byggandet av en helt ny ankomsthall.

”Det behövs verkligen. Våra resenärer har varit tålmodiga och fått trängas i alldeles för små utrymmen under flygets rusningstimmar på morgon och eftermiddag. Från och med nästa höst blir det betydligt bättre när den nya ankomsthallen kan tas i drift”, säger Peder Grunditz.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.