Nextjet sätter in större flygplan till Kramfors & återöppnar linjen till Gällivare

oy-lha_atr_72_dat_cph_02
DAT ATR 72-200.

Nextjet har flugit Kramfors – Arlanda sedan 2008. Under åren har olika sträckningar och rutter använts för trafiken beroende på hur upphandlingskraven sett ut och vilka övriga destinationer som trafikerats. Sedan det stått klart att Nextjet fortsätter att flyga Gällivare – Arlanda har Nextjet tagit fram en ny strategi för flygtrafiken i Norrland som innebär flera nyheter för Kramfors.

Nyheterna för Kramfors innebär större flygplan från den 9 januari nästa år i form av en ATR 72-200 med plats för 68 passagerare. ATR:en kommer att flygas av danska DAT. Kramfors får även tillbaka flyglinjen till Gällivare som kommer att flygas från Kramfors på kvällar och från Gällivare på mornar.

”Kramfors är en viktig destination där vi ser en stor tillväxtpotential. Under lång tid har vi haft en god beläggning vilket gör att vi nu väljer att sätta in ett större flygplan. Dessutom har efterfrågan på linjen till Gällivare varit stor sedan den försvann. Den nya strategin möjliggör att vi återinför möjligheten att resa mellan Kramfors och Gällivare vilket känns väldigt bra”, säger Henning Lindberg, försäljnings- & marknadschef på Nextjet.

”Vi är glada att kunna erbjuda våra resenärer möjligheten att åter resa till och från Gällivare.Vi och Nextjet förstärker samarbetet på flera punkter. ATR72 är ett modernt flygplan och innebär att antalet tillgängliga platser från Kramfors ökar rejält”, säger Tomas Jansson, VD Höga Kusten Airport

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.