Rekordmånga resenärer under julen

13273064524_9a3ee2978b_b
Norwegian Boeing 737-800.

Julen närmar sig med stormsteg och vi är nu inne i en av årets mest intensiva reseperioder. Mellan 15 december och 10 januari flyger bland annat Norwegian över 300 000 resenärer till och från Sverige samt inrikes – fler svenska resenärer än någonsin under julen. Norwegian har listat de mest populära utlandsdestinationerna i jul.

Nu är det högsäsong för resandet oavsett om man reser till nära och kära för att fira jul eller på semester utomlands. Över 300 000 resenärer flyger till och från Sverige med Norwegian mellan 15 december och 10 januari. Av de som reser utomlands är det framför allt storstäder som är mest populära men även destinationer som främst är förknippade med sol och värme ligger på topp tio-listan över de mest bokade.

Norwegian har tagit fram en topp 10-lista på de mest bokade destinationerna under jul och nyår. På första plats hamnar London. Den brittiska huvudstaden ligger bara några få flygtimmar bort och brexit har resulterat i att det idag är billigare att semestra i London. På andra och tredje plats kommer Köpenhamn respektive Helsingfors som följs av tre spanska destinationer. Bland Norwegians långlinjer är Fort Lauderdale i Florida och San Juan i Puerto Rico de mest bokade.

”Vi är glada över att fler resenärer i Sverige än någonsin reser med Norwegian under julveckorna. Det visar att de uppskattar vår produkt med direktflyg till attraktiva destinationer i nya, moderna och miljövänliga flygplan till låga priser. Nästa år utökar vi flygplansflottan betydligt vilket innebär att vi kommer att lansera nya destinationer både inom och utanför Europa”, säger Thomas Ramdahl, Kommersiell Direktör på Norwegian.

De tio mest bokade destinationerna från Sverige 15 december – 10 januari

  1. London
  2. Köpenhamn
  3. Helsingfors
  4. Malaga
  5. Barcelona
  6. Las Palmas
  7. Fort Lauderdale
  8. Dubai
  9. San Juan
  10. Paris

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.