Nextjet utökar i Västerås med linje till Köpenhamn

Nextjet,_SE-KXI,_Saab_340B_(16895461369)
Nextjet SAAB 340 börjar flyga mellan Västerås och Köpenhamn under nästa år.

Nextjet har sedan 15 september trafikerat linjen Västerås – Helsingfors, först på upphandlad basis senare på kommersiella grunder. Efterfrågan har varit god och nu lanserar Nextjet en kompletterande produkt till Köpenhamn. Detta ger regionen en unik kombination av två ledande flygnav och därmed goda förbindelser till Europa och världen.

Köpenhamnslinjen kommer att flygas i samarbete med SAS vilket innebär att möjligheten till vidare resor i SAS omfattande linjenät från Köpenhamn öppnas upp för Västerås. Linjen kommer att trafikeras med 20 turer per vecka, två avgångar per dag åt vardera håll måndag till fredag. Flygplanstypen kommer att vara Saab 340 med plats för 33 passagerare och flygtiden kommer att vara 80 minuter. Det framgår inte när Nextjet ska börja flyga Västerås-Köpenhamn, men den är bokningsbar från 21 december.

”Vi är nöjda med bokningsingången på Helsingforslinjen och ser att regionen har ett stort behov av resor ut i världen precis som vi tidigare identifierat. Genom att komplettera utbudet med Köpenhamn, och de möjligheter som det innebär, ser vi att vi kan ta en helt ny position och erbjuda ett mer heltäckande resealternativ som gör att Västerås flygplats blir en än mer naturlig startpunkt för resor till och från regionen”, säger Henning Lindberg, försäljnings- & marknadschef Nextjet.

”Det känns fantastiskt bra att Nextjet väljer att utöka sin trafik från Västerås Flygplats. Nu skall vi gemensamt verka för att långsiktigt utveckla trafiken till Köpenhamn och Helsingfors och vidare ut i världen, och framförallt – vilken julklapp,” säger Tezz Tordsdotter Åkerman, VD i flygplatsbolaget.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.