Nytt bakslag för flygplatsen i Sälen

Saan..
Scandinavian Mountains möter på motstånd för sin flygplatssatsning.

Det blir ytterligare förseningar för planerna på den nya flygplatsen i Sälen.En ledande svensk flygexpert ifrågasätter hela satsningen och EU-kommissionen som ska besluta om pengarna tar nu hans farhågor på allvar, detta rapporterar SVT.

Efter åratal av utredande så drabbas nu den nya tänkta flygplatsen i Sälen av ett nytt bakslag och ytterligare förseningar. EU-kommissionen som ska ge klartecken för alla statliga pengar till bygget tvekar nu efter nya uppgifter om antalet tänkta turister som kan komma hit med flyg framöver.

Uppgifterna kommer från Arne Karyd som är en svensk flygkonsult och expert som sågar hela projektet i Sälen. Han befarar att det kan bli samma misslyckande som bygget av den stora fraktflygplatsen i Luleå – kallad Kallax Cargo. Flygplatsen byggdes 1999 för att fraktflyg skulle tanka där. Men det blev aldrig någon trafik.

”Ett fullständigt fiasko där man gjorde på samma sätt; man frågade flygbranschen om de kommer och de svarar alltid ja. Sen kommer de inte”, säger Arne Karyd som tror att samma sak kommer att hända i Sälen.

EU-kommissionen ska ge klartecken innan staten kan betala ut ett stöd på 250 miljoner kronor. Flygplatsbolaget hade hoppats på ett beslut innan jul. Men nu kräver EU-kommissionen att flygentusiasterna i Sälen svarar på Karyds kritik innan det blir något beslut. Något som nu kan dröja flera månader. Enligt planerna ska flygplatsen öppna i december 2018.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.