Singapore Airlines börjar flyga till Stockholm med A350

a350-900_9v-smd_dus_3
Singapore Airlines Airbus A350.

Stockholm kommer att ingå i Singapore Airlines linjenät från och med den 30 maj 2017, när flygbolaget introducerar en ny flyglinje från Stockholm Arlanda Airport till Singapore. Linjen kommer att flygas med Airbus A350-900 – det senaste tillskottet till Singapore Airlines flygplansflotta.

Den nya flyglinjen kompletterar Singapore Airlines befintliga flyglinje från Köpenhamn och ökar tillgängligheten mellan Skandinavien och Sydostasien. Stockholm-Singapore kommer att trafikeras fem gånger per vecka med avgångar från Arlanda till Singapore, Changi Airport, via Moskva.

Star Alliance-partnern SAS kommer att samarbeta med Singapore Airlines gällande denna flyglinje. Den nya linjen kommer att ingå i det joint venture-avtal mellan de två flygbolagen som trädde i kraft 2013. Detta innefattar flygningar mellan Skandinavien och Singapore.

”Vi har diskuterat möjligheterna till förbindelser till Stockholm i flera år och är glada över att vi nu kan presentera en förbindelse med den senaste flygplansmodellen i vår flotta, Airbus A350-900. Det är glädjande att vårt samarbete med SAS blir allt starkare”, säger Singapore Airlines vd Mr Goh Choon Phong.

”Vi ser fram emot att utveckla vårt samarbete ytterligare med Singapore Airlines och därmed kunna erbjuda våra kunder en ny linje från Stockholm till Singapore och även därifrån vidare i Asien, samt till Australien och Nya Zeeland”, säger Rickard Gustafson, vd för SAS.

Resenärerna kommer att få uppleva Singapore Airlines service i den senaste kabinen ombord på det nya A350-900. Detta inkluderar helt nya säten i Business, Premium Economy och Economy Class, liksom det prisbelönta KrisWorld in-flight entertainment-systemet. Flygplanet är utrustat med 253 säten, varav 42 i Business Class, 24 i Premium Economy Class och 187 i Economy Class.

”Den nya flyglinjen till Singapore är resultatet av flera års intensivt arbete och det är en mycket eftertraktad destination. För att öka den svenska tillgängligheten till de viktiga marknaderna i Asien är flyglinjen till Singapore av största vikt, såsom tillgången till Singapores stora utbud av destinationer för privatresenärer som flyger vidare från Changi Airport”, säger Karl Wistrand, vd för Swedavia.

Tidtabell  Dagar Avgångstid Ankomsttid
SQ361

Stockholm–Moskva

Måndag, tisdag, torsdag, fredag, lördag 10.25 13.30
SQ361

Moskva–Singapore

Måndag, tisdag, torsdag, fredag, lördag  

15.00

 

06.15 (+1)

SQ362

Singapore–Moskva

Måndag, tisdag, torsdag, fredag, lördag  

00.20

 

06.00

SQ362

Moskva–Stockholm

Måndag, tisdag, torsdag, fredag, lördag  

07.15

 

08.25

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.