Skellefteå & Kalmar får ny linje till Amsterdam

7cbgokpvzpayks22ccedrg
Skellefteå Airport får under 2017 flygningar till Amsterdam.

Skellefteå och Kalmar får under juni nästa år en ny flyglinje till Amsterdam. Linjen ska flygas mellan 1 juni och 29 juni från Skellefteå till Amsterdam med vissa flygningar via Kalmar.

Det var under onsdagen som Skellefteå Airport, Visit Skellefteå, Region Västerbotten Turism och Swedish Lapland Visitors Board presenterade ett nytt direktflyg mellan Amsterdam och Skellefteå Airport. De regionala aktörerna i Skellefteå-regionen arbetar tillsammans med GoTo Nordics, en aktör som specialiserat sig på paketering och koordinering av resor till Skandinavien. GoTo Nordics finns sedan tidigare i Norge och etablerar nu två kontor i Sverige, varav ett i Skellefteå.

”Vi är jätteglada över denna etablering och detta samarbete. Det finns en stor efterfrågan på resor från Holland till norra Sverige och dessutom är Amsterdam en fantastisk stad att besöka för oss norrlänningar. Detta hoppas jag innebär att nya linjen blir en succé”, säger Skellefteå Airports VD Robert Lindberg.

Sträckan mellan Skellefteå och Amsterdam kommer att trafikeras två dagar i veckan mellan 1 och 29 juni 2017. Totalt kommer 8 flygningar att genomföras under 2017. Antalet avgångar ska sedan successivt utökas under fem år av samarbete. Samarbetet öppnar även för andra säsonger och destinationer. Två av avgångarna kommer att flygas via Kalmar.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.