Positivt resultat för SAS, överväger bas i London

sas_scandinavian_airlines_airbus_a321-200_oy-kbb_arrives_london_heathrow_11apr2015_arp
SAS Airbus A321 under inflygning till London Heathrow som nu kan bli bas för SAS.

SAS presenterade under gårdagen ett positivt resultat för räkenskapsåret 2015/2016. Dessutom överväger man en bas utanför Skandinavien för att minska kostnaderna ytterligare.

Marknadsförhållandena har under hösten blivit mer krävande och industrin fortsätter att förändras i snabb takt. Samtidigt växer den skandinaviska flygmarknaden och efterfrågan på fler långdistanslinjer och fritidsrelaterade resor i Europa ökar.

För att SAS ska kunna ta del av dessa spännande tillväxtmöjligheter, krävs en lägre kostnadsstruktur och att SAS lönsamhet ökar skriver SAS i ett pressmeddelande. Som ett naturligt svar på de förändrade marknadsförutsättningarna höjer SAS nu ambitionen inom bolagets effektiviseringsprogram från 0,8 miljarder SEK till 1,5 miljarder SEK, under 2017-2019. SAS presenterade en vinst på 1 431 MSEK före skatt för räkenskapsåret 2015/2016.

”Men för att bli långsiktigt konkurrenskraftiga behöver vi göra mer. Därför planlägger vi ytterligare åtgärder som syftar till att ta itu med de återstående strukturella nackdelar, som gör att SAS har en högre enhetskostnad än nyetablerade konkurrenter”, säger Rickard Gustafson, SAS VD och koncernchef.

Men för att öka besparingarna ytterligare finns det planer på att öppna en bas utanför Skandinavien, och enligt CHECK-IN.dk är det London som är aktuellt för en eventuell bas.

I ett meddelande på SAS intranät meddelar Rickard Gustafson att man har planer på att öppna en bas i London för flygningar till Skandinavien. I meddelandet framgår även att timlönen för personal i Skandinavien idag är 43 Euro medan Storbritanniens timlön ligger på 26 Euro, vilket öppnar upp för stora besparingar för SAS om anställda har London som bas. SAS flyger idag från London till Stockholm, Köpenhamn, Oslo och Stavanger med totalt 20 dagliga avgångar.

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.