Norwegian har fått sin första A320neo

csm_a320neo_pw_airbus_neo_livery_v10_300caa4fa9
Airbus A320neo.

Norwegians helägda dotterbolag Arctic Aviation Assets Ltd (AAA) har fått sin första Airbus 320neo. Det är det första av totalt 70 A320neo flygplan som Norwegian har i beställning. Det är också det första av totalt 12 flygplan som kommer att leasas ut till flygbolaget HK Express i Hong Kong.

”Vi har nått en viktig milstolpe i dag. Det här är det första av många Airbusplan som bolaget har i beställning och under de kommande åren kommer vi att få många fler. Vi ser fram emot att samarbeta med HK Express och att leverera moderna och bränslesnåla A320neo:s till deras verksamhet”, säger Tore Jenssen, chef för AAA.

Norwegian kommer att flyga en större Airbus
Norwegian planerar också att använda Airbusplan i sin verksamhet. Tidigare i år tecknade bolaget ett avtal om leverans av 30 plan av modellen A321 Long Range som är en större flygplansmodell än A320neo och som har en betydligt längre räckvidd. De 30 planen är en del av en stororder på 100 flygplan som ursprungligen undertecknades 2012 och där 30 av dessa konverterades till A321 Long Range tidigare i år. Åtta av dessa plan levereras till AAA under 2019 och de resterande 22 planen levereras under de följande åren.

A321 Long Range är den single aisle modell med längst räckvidd i världen och som rymmer cirka 220 passagerare. Det passar väl in i Norwegians expansionsplaner eftersom planet har en räckvidd som gör det möjligt att öppna linjer mellan till exempel amerikanska östkusten och ett antal flygplatser i Skandinaven och övriga Europa. Det kommer också kunna flyga mellan Skandinavien och delar av Asien samt mellan Europa och nya marknader som Sydamerika.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.