Flytt av lågprisflyg från Schipol tar längre tid än beräknat

lelystad_airport
Lelystad flygplats terminal som den ser ut idag.

En planerad flytt av lågpris- och charterflyg från Amsterdams huvudflygplats Schiphol till en ”sekundärflygplats” blir nu försenad på grund av de holländska luftfartsmyndigheterna.

Det behövs frigöras kapacitet på Schiphol-flygplatsen utanför Amsterdam och därför har Schiphol Group bestämt att en flytt av flyglinjer från Schiphol till den betydligt mindre flygplatsen Lelystad ska bli av. Det är alltså Lelystad flygplats som är tänkt att bli Amsterdams lågprisflygplats, där alla lågprisflygbolag ska flyga ifrån och även en del charter. Att Lelystad flygplats blir lågprisflygplats öppnar även upp för en Ryanair bas i Amsterdam rapporterar CHECK-IN.dk.

 

Schiphol Group planerar att nybyggnationer och utbyggnader av Lelystad flygplats ska vara genomfört under början av 2018. Dock har den holländska luftfartsmyndigheten satt käppar i hjulen för Lelystad, myndigheten menar på att den nödvändiga flygtrafikkontrollen inte kommer att vara på plats i början av 2018. Därför är det just nu aktuellt med ett öppningsdatum i april 2019.

Idag finns det ingen kommersiell flygtrafik till och från Lelystad, dock bedrivs det mycket skolflyg på flygplatsen. Det holländska flygbolaget AIS Airlines som flyger flera linjer i Sverige har sin huvudbas på flygplatsen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.