Torsby & Hagfors får behålla flyglinje till Stockholm

jetstream_32_ais_airlines_ph-cci
AIS Airlines Jetstream 32.

Invånarna i norra Värmland kan andas ut. Flyglinjen Torsby/Hagfors till Stockholm/Arlanda är räddad säger Trafikverket. Åtminstone för två år framåt.

”I uppdraget från regeringen fanns en möjlighet för Trafikverket att förlänga avtalet med två år om antalet resenärer som nyttjar trafiken ökade markant och stabilt fram till och med 2016”, skriver Bosse Andersson, utredningsledare på Trafikverket i pressmeddelandet.

Och det har det gjort, med upp emot 25 procent på två år. Linjen kommer att trafikeras med två dubbelturer per dygn fram till 2019. Idag flyger AIS Airlines på uppdrag av Flex Flight två gånger per dag med Jetstream 32 med plats för 19 passagerare.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.