Norwegian vill flyger mer på USA

ei-fht_bcn_23942373700
Norwegian Boeing 737-800.

Lågprisflygbolaget Norwegian tänker inleda ett samarbete med irländska Ryanair – och i sommar ska antalet flygningar mellan Irland/Storbritannien och USA ha ökat med 55 procent.

Sedan Norwegian fick grönt ljus från USA för en irländsk flyglicens har bolaget möjlighet att flyga betydligt fler avgångar mellan USA och Europa. Nu har samtal inletts med lågpriskonkurrenten Ryanair, för att det bolaget ska föra över passagerare till Norwegians långflygningar till USA från irländska Cork, Dublin och Shannon samt från bland annat London, säger Norwegians vd Bjørn Kjos till nyhetsbyrån Reuters.

”Vi förväntar oss att starta flygningar från Cork och Dublin redan nästa sommar med minst fyra avgångar per vecka”, säger Kjos. Han berättar också att bolaget därför planerar inköp av nya flygplan från Boeing och Airbus.

Norwegian ska etablera högkvarter i Los Angeles och San Francisco, och anställa amerikanska och europeiska besättningar för att klara tillväxten. Bolaget ska 2018 ha fördubblat de anställda i USA, till omkring 2 000. Också flygningarna till och från städer i England och Skottland till USA ska öka i antal och Kjos säger att Norwegian även vill inleda samarbete med lågprisbolaget Easyjet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.