SAS finansierar 13 flyglan

sas-a320neo
SAS Airbus A320neo.

SAS har säkrat finansieringen av totalt 13 både nya och gamla flygplan. Främst handlar det om de nya Airbus A320neo som bolaget just nu tar emot.

Som en del av SAS fokus på att ”optimera kapitalstrukturen och minska finansieringskostnaderna” har SAS avtalat om att refinansiera två Boeing 737 och fyra Airbus A319 med en kreditfacilitet om 75 MUSD med bland annat Standard Chartered Bank och Norddeutsche Landesbank. Faciliteten förfaller i januari 2023. Flygplanen kommer att refinansieras fram till januari 2018 och var tidigare finansierade genom leasingavtal.

SAS har dessutom säkrat finansieringen av fem Airbus A320neo genom tecknande av sale och leaseback avtal med Jackson Square Aviation LLC. Flygplanen kommer att levereras mellan 2016 och 2018. Avtalet innebär att SAS vid leveranstidspunkten för respektive flygplan säljer flygplanen vidare till Jackson Square Aviation LLC och sedan hyr dem tillbaka på en längre leaseperiod.

Genom detta avtal har SAS hittills finansierat sju Airbus A320neo av en order på 30 flygplan. SAS har också träffat avsiktsförklaringar avseende finansieringen av ytterligare 11 Airbus A320neo.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.