Norwegian med en passagerartillväxt på 16 procent i november

ln-lnl-chris-razer
Norwegian Boeing 787 Dreamliner.

Norwegians trafiksiffror visar att närmare 2,3 miljoner passagerare valde att flyga med Norwegian under november, en ökning med 16 procent jämfört med samma månad förra året. På långdistanslinjerna var passagerartillväxten 70 procent. Kabinfaktorn var på 84 procent, upp en procentenhet jämfört med föregående år.

Totalt valde 2 265 145 passagerare att flyga med Norwegian i november, 313 062 fler än samma månad förra året. Den totala trafiktillväxten (RPK) ökade med 31 procent och kapacitetstillväxten (ASK) ökade med 29 procent.

”Vi är väldigt glada över att lojala kunder kommer tillbaka och att nya väljer Norwegian. Tillväxten på de transatlantiska linjerna kommer nu att kunna fortsätta efter att amerikanska myndigheter till slut har gett vårt EU-bolag tillstånd att flyga till och från USA. Norwegians globala expansion kan därmed fortsätta med full kraft och lansera nya linjer till destinationer över hela världen. Godkännandet innebär också att vi kan skapa många nya arbetsplatser både i Europa och USA och bidra positivt lokalt med ökad turism”, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Norwegian genomförde 99,7 procent av de planlagda flygningarna i november. Punktligheten var på 73,5 procent.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.