Pakistan International Airlines ATR 42 har krasch

pia_atr_42-500_asuspine-14
PIA ATR 42-500.

En ATR 42 från Pakistan International Airlines (PIA) kraschade under gårdagen när den utförde en inrikesflygning på väg till den pakistanska huvudstaden Islamabad från bergsbyn Chitral. Alla ombord ska ha omkommit.

Det har befunnit sig 42 passagerare, fem besättningsmedlemmar och en person från markpersonalen ombord på flygningen. Flygplatsen i Chitral ska ha tappat kontakten med flygplanet strax efter start och därefter ska ATR:en ha kraschat. Det finns i nuläget inga uppgifter på vad som har orsakat kraschen.

Resterna av flygplanet finns vid ett mycket svårtillgängligt bergsområde vilket har försvårat räddningsarbetet, men hittills har man kunnat identifiera 36 kroppar.

PIA har många gånger kritiserats för sin dåliga säkerhet och de flesta flygplan från PIA är idag förbjudna från att flyga till och från Europa. Dock flyger PIA med en Boeing 777 en gång i veckan från Pakistan till Oslo och Köpenhamn.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.