BRA sätter in ATR från Åre/Östersund

DSC_3931
BRA ATR 72-600 på Bromma.

Med start i mars utökar BRA satsningen på linjen Östersund-Bromma. Med dem större, modernare ATR 72 kommer cirka 500 fler jämtlänningar i veckan än tidigare att kunna resa till och från Bromma flygplats. BRA etablerar även en pilotbas i Östersund.

Som en följd av beskedet att BRA ska göra sig av med alla SAAB 2000 kommer det nu besked från BRA när de tre ATR som ska ersätta åtta SAAB 2000 levereras. I mars anländer det första ATR-flygplanet till Östersund för att stärka upp satsningen på trafiken mellan Östersund och Bromma. ATR 72 har plats för 72 passagerare och är det mest miljöeffektiva i sin storleksklass. Jämfört med nuvarande Saab 2000 är utsläppen 25 procent mindre per passagerare med en ATR. Till sommaren ska samtliga SAAB 2000-flygplan som idag flyger för BRA i Östersund att ha ersatts av nya ATR-flygplan.

”ATR är moderna flygplan som är oöverträffade när det gäller att minimera klimatpåverkan. Det är dessutom ett mycket driftsäkert flygplan med hög regularitet. Därför är vi väldigt glada att kunna erbjuda flygningar med dessa nya flygplan också i Östersund”, säger Sakarias Ronquist , TF regionchef Östersund hos BRA.

Vid behov, främst vid högsäsong kommer även BRA:s Avro RJ 85/100 att fortsätta flyga på sträckan. De har plats för 95-112 passagerare.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.