Aer Lingus på väg in i oneworld

airbus_a330-300_aer_lingus_ein_f-wwkf_-_msn_985_-_will_be_ei-eav_3312999811
Aer Lingus Airbus A330.

Oneworld-alliansen väntas att få en ny medlem redan nästa år då irländska Aer Lingus förväntas bli ny medlem.

Irländska Aer Lingus är av allt att döma på expressväg tillbaka in i oneworld-alliansen som man lämnade 2007. Det är sedan bolaget fick IAG (International Airlines Group) som ny ägare det har blivit aktuellt att bolaget återigen ska bli medlem i oneworld. Anledningen är att IAGs största flygbolag British Airways och Iberia är bland de största medlemmarna i alliansen.

IAGs Vd Willie Walsh har sagt att ”Aer Lingus ska gå med i oneworld och dra fördel av alla de avtal som alliansen har”. Walsh har också sagt att Aer Lingus ska in i det samarbete som British Airways, Iberia, American Airlines och Finnair har på transatlantiska flygningar.

Idag har Aer Lingus samarbetsavtal med flera bolag inom de tre största allianserna, Star Alliance, Skyteam och oneworld.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.