LOT startar USA-linje från Krakow

lot_polish_airlines_boeing_787-8_sp-lre_14020773270
LOT Boeing 787-8 Dreamliner.

Det polska nationella flygbolaget LOT har i dagarna tillkännagivit att man kommer att starta en ny linje till USA, men inte från bolagets bas i Warszawa utan från regionalflygplatsen utanför Krakow i södra Polen.

Det blir en linje till Chicago från Krakow som LOT ska flyga med start i juli nästa år. Linjen ska flygas med Boeing 787 Dreamliner. LOT har tidigare flugit linjen Krakow-Chicago men lade ner linjen 2009, då man flög med Boeing 767-300ER.

”Vi strävar efter att vara favorit-flygbolaget mellan Polen och USA. För att uppnå det måste vi garantera att resenärerna får den bästa tillgängliga produkten som finns. Efter att ha annonserat att vi återvänder till Newark, är lansering av Krakow och Chicago den bästa nyheten man kan föreställa sig”, säger Rafał Milczarski koncernchef i LOT.

Varför det just blev Chicago som destination har sin förklaring i att det bor många polacker i områdena runt Chicago och årligen reser det över 90 000 passagerare från Krakow till Chicago via LOTs hubb i Warszawa.

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.