Tusentals jobb på väg bort från Alitalia

alitalia_airbus_a320-216_ei-dsy_fiumicino2015
Alitalia Airbus A320.

Det italienska flygbolaget Alitalia kan komma att skära bort 2 000 jobb. Samtidigt driver storaktieägaren Etihad Airways på för omfattande förändringar i syfte att få bolaget att gå runt, uppger källor med insyn i arbetet med sparpaketet.

Alitalia kan också komma att ställa minst 20 plan på marken och sluta trafikera särskilt olönsamma rutter. Både inrikes- och utrikeslinjer är i farozonen. En av källorna säger att även om sparpaketet genomförs kommer bolaget troligtvis att gå med förlust även de kommande två eller trå åren.

Alitalia flyger idag med 103 flygplan i flottan som består av Airbus A320-familjen på kort- och medeldistanslinjer och Airbus A330 samt Boeing 777 på långdistanslinjerna. Bolagets största bas är Rom som följs av Linate flygplatsen i Milano. Alitalia har idag drygt 14 000 anställda.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.