Finnair varnar för inställda flygningar

oh-lxi_finnair_airbus_a320-214_-_cn_1989_taxiing_15july2013_pic-001
Finnair Airbus A320.

Finnair förbereder sig för inställda flyg på grund av arbetsbegränsningar satta av den finska pilotföreningen. I vissa fall kan detta leda till att Finnair inte har tillräckligt med piloter att genomföra vissa flygningar.

Pilotföreningens restriktioner omfattar förbud mot piloter att arbeta extra samt att göra inhopp med kort varsel på grund av sjukdom. Kollektivavtalsförhandlingarna pågår fortfarande mellan Finnair och pilotfacket trots att det senaste avtalet gick ut den 15 november i år. 

Finnair kan behöva att avbryta en flygning till exempel om en pilot blir sjuk och det inte finns tillräckligt med standby-piloter för att fylla positionen. För närvarande har Finnair färre piloter som reserver än vanligt eftersom bolaget utbildar piloter för bland annat den nya Airbus A350. 
Finnair kommer även att wet-leasa flygplan för att täcka eventuella inställda flyg på de europeiska linjerna.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.