Jet Time i kris, SAS-linjer till Sverige läggs ner

jettime_oy-jzz_atr_72-500_18057622410
Jet Time ATR 72.

SAS linje till Linköping från Köpenhamn läggs ner från den 18 janauri nästa år. Detta till följd av att underleverantören Jet Time skär ner på personalen.

Danska Jet Time är i en djup ekonomisk kris och kommer under december att säga upp var tredje anställd och samtidigt göra sig av med alla åtta ATR 72-600 som flyger för SAS på regionala linjer. Detta leder till att SAS linje från Linköping till Köpenhamn läggs ned från och med den 18 januari nästa år. Linjen flygs idag av Jet Time med en morgonavgång från Linköping och retur på kvällen från Köpenhamn. Detta lämnar återigen KLM ensamma i Linköping med sin linje till Amsterdam med tre dagliga avgångar. Även SAS linje från Århus till Stockholm kommer att läggas ner.

”Vi har alltid haft ett mycket bra samarbete med SAS och har även en fortsatt konstruktiv dialog. Efter en något knackig inledning har linjen avseende antal passagerare utvecklats mycket bra”, kommenterar Camilla Lejon, VD på Linköping City Airport.

I övrigt räknar inte SAS med att det ska bli några direkta förändringar av att Jet Time nu slutar flyga för SAS. Jet Time fasar ut sina ATR 72-600 successivt och de kan då ersättas av andra bolag som flyger på uppdrag av SAS. Främst Flybe som redan idag flyger med fem ATR 72-600 på SAS linjer från Stockholm, men även irländska City Jet kan komma att ta över vissa linjer från Jet Time.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.