Nextjet leasar SAAB till BRA och hyr in North Flying

se-kxj_saab_340_nextjet_vby
Nextjet SAAB 340 i Arctic Airlink målning.

Nextjet har sedan förra veckan leasat ut en SAAB 340 till BRA, och samtidigt har bolaget hyrt in en Metroliner från danska North Flying.

Sedan förra måndagen flyger Nextjet med en SAAB 340 för BRA mellan Trollhättan och Stockholm/Bromma. Nextjet har tagit över för en SAAB 2000 som tidigare flög på sträckan. Nextjet flyger tre till fyra gånger per dag på linjer och tar hand om all trafik mellan Trollhättan och huvudstaden.

Men Nextjets flotta är för tillfället hårt utnyttjad och för att klara trafiken har man leasat in en Metroliner från danska North Flying för att täcka upp för den SAAB 340 som flyger för BRA. Metrolinern flyger på Nextjets och Arctic Airlinks linje mellan Uleåborg, Luleå och Tromsö. Metrolinern har plats för 19 passagerare jämfört med Nextjets SAAB 340 som tar 34 passagerare.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.