FLYGKRASCH I COLOMBIA

avro_rj_85_venezuela
Två Avro RJ85 från LAMIA.

En Avro RJ85 från flygbolaget LAMIA Bolivia har under en flygning mellan Santa Cruz i Bolivia till Medellin i Colombia kraschat. Det rapporteras om sex överlevande.

Totalt ska det ha funnits 81 personer ombord varav nio var besättningsmedlemmar. Enligt den nationella polisen i Colombia ska sex personer ha överlevt kraschen och två ska befinna sig på sjukhus. Kraschen ska ha inträffat vid 03-tiden svensk tid.

Piloterna ska ha rapporterat till flygtrafikledningen att man haft elektroniska problem med flygplanet och på grund av det deklarerat en nödsituation. Avro RJ85 kraschade under inflygningen till flygplatsen i Medellinn och sista kontakt med flygplanet innan det försvann från radarn var när flygplanet var på 15 000 fot (4 500 m) cirka 20 kilometer från flygplatsen.

Ombord på flygningen var bland annat ett fotbollslag som skulle spela i en turnering i Medellin, men nu har alla matcher ställts in.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.