BRA gör sig av med alla SAAB 2000-linje läggs ned

saab2000
SAAB 2000 försvinner från BRAs flotta under nästa år.

BRA kommer vid midsommar nästa år att inte ha någon SAAB 2000 kvar i flottan. Detta i ett steg att skära ner på kostnader och göra flotta enhetlig.

BRA har idag åtta SAAB 2000 som främst flyger från Umeå och Åre/Östersund till bolagets hubb Bromma, men även på andra linjer inom bolaget. BRA flyger även med en SAAB 2000 för Finnair mellan Umeå och Helsingfors. Men SAAB 2000 ska nu fasas ut och vid midsommar nästa år ska alla åtta vara ute ur flottan som då endast består av två flygplanstyper, ATR 72-600 och Avro RJ85/100.

Dock blir det en kapacitetsminskning för BRA då de åtta SAAB 2000 endast ska ersättas med tre ATR 72-600 som visserligen tar fler passagerare. Men det räcker inte för att täcka upp för de 400 säten som SAABarna har tillsammans. Tre ATR 72 har bara 216 säten sammanlagt.

På grund av mindre antal flygplan blir minst en linje tvungen att läggas ned då det inte finns kapacitet att flyga den, och det är BRAs linje Umeå-Göteborg som enligt uppgift går bra. Men trots det kommer linje att försvinna någon gång under nästa år. Istället kommer BRA fortsätta att erbjuda resor mellan städerna via Bromma.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.