Norwegian-plan gled av landningsbanan

norwegian_piet_hein_livery_ln-not_boeing_737-8jp_16270373739
Norwegian Boeing 737-800.

En Boeing 737-800 från Norwegian gled av landningsbanan när det skulle landa på flygplatsen i Umeå på fredagskvällen. Inga personer ska ha kommit till skada och avåkningen ledde till att flygplatsen fick stänga ett par timmar. 

Händelsen inträffade när Boeing 737:an,som var på väg från Stockholm, skulle landa vid 18.35-tiden, skriver Västerbottens-Kurien.

Ingen ombord ska ha skadats och efter en timma kunde planet dras från platsen och passagerarna kunde gå av. Incidenten gjorde att övrig flygtrafik till Umeå fick ledas om, bland annat fick en flygning från Bromma med BRA landa i Sundsvall istället och en SAS-flygning från Arlanda vände tillbaka till Stockholm.

Varför planet gled av start- och landningsbanan är oklart, men det ska enligt uppgifter ha varit halt i området vid tillfället då det gled av.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.