Nextjet fortsätter med kommersiella flygningar till Gällivare

3634854_2048_1152
Gällivare Lapland Airport.

Nextjet kommer även efter den 18 december 2016 att bedriva kommersiell flygtrafik på sträckan Gällivare – Stockholm/Arlanda. Det står klart efter att Trafikverket har fått en anmälan från NextJet om att bedriva regelbunden lufttrafik på sträckan.

Nextjet meddelade i augusti att företaget avsåg att upphöra med den kommersiella trafiken under hösten. För att säkerställa flygtrafik på sträckan inledde Trafikverket en upphandling av flygtrafik för sträckan omfattande perioden 19 december 2016 till 26 oktober 2019. Nextjet har nyligen lämnat in en anmälan om att även efter den 18 december 2016 bedriva kommersiell flygtrafik på sträckan Gällivare- Stockholm/Arlanda utan ensamrätt och utan ersättning från Trafikverket.

NextJet kommer även fortsättningsvis att bedriva regelbunden kommersiell lufttrafik på sträckan Gällivare-Arlanda. Tillgängligheten på sträckan upprätthålls enligt den allmänna trafikplikten och därmed avslutas Trafikverkets upphandling.

Flygsträckor som Trafikverket har upphandlat för 2015 – 2019:

  • Pajala – Luleå, flygs av Jonair
  • Hemavan – Vilhelmina – Arlanda, flygs av Nextjet
  • Lycksele – Arlanda, flygs av Nextjet
  • Östersund – Umeå, flygs av AIS Airlines på uppdrag av Flexflight
  • Torsby – Hagfors – Arlanda (2015 – 2017 + option på förlängning), flygs av AIS Airlines på uppdrag av Flexflight
  • Sveg – Arlanda, flygs av AIS Airlines på uppdrag av Flexflight

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.