Norwegian bidrar till ökad ekonomisk tillväxt i Sverige

ei-lnj_flyaway-19-of-45
Norwegian Boeing 787.

Turister som reser till Sverige med Norwegian bidrar till en årlig ökad omsättning på hela 6,5 miljarder kronor i svenskt näringsliv. Resenärernas konsumtion bidrar dessutom till att 13 000 nya arbetsplatser skapas inom svensk besöksnäring. Detta enligt en ny rapport från analysföretaget Menon Economics.

Den inkommande turismen har stor betydelse för både svensk besöksnäring och landet som helhet. Menon Economics har på uppdrag av Norwegian genomfört en omfattande rapport som visar de samhällsekonomiska konsekvenserna av utländska Norwegianresenärers bidrag till ökad konsumtion i Sverige.

Varje år reser över en miljon utländska resenärer till Sverige med Norwegian. Dessa resenärer kommer främst från Storbritannien, Norge, Danmark, Spanien, USA, Tyskland och Thailand. Rapporten från Menon Economics visar att Norwegians direktlinjer till Sverige bidrar till en ökad omsättning på 6,5 miljarder kronor per år på hotell, restauranger, turistattraktioner och i butiker i Sverige. Den ökade omsättningen genererar i sin tur att 13 000 nya arbetsplatser skapas i Sverige.

”Norwegian är det flygbolag som har haft störst tillväxt i Sverige de senaste åren och den här nya rapporten bekräftar att vår starka närvaro i Sverige i stor utsträckning bidrar till ekonomisk tillväxt i hela landet och att många nya jobb skapas till följd av alla turister som flyger hit med oss”, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Sedan Norwegian startade långdistanslinjer mellan Sverige och USA har över 400 000 amerikanska turister rest till Sverige med Norwegian.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.