Örebro kan bli utan SAS-samarbete

bmi_regional_embraer_erj-145_g-rjxclhr05-08-2009-550id_-_flickr_-_aero_icarus
BMI Regional Embraer 145 som flyger för Nordica mellan Örebro och Köpenhamn.

Från och med igår har Örebros Köpenhamnslinje inte ett codeshare-avtal med SAS som gör att resenärer enkelt kan byta flyg på Kastrup. Men en lösning är på väg. 

Sedan Estonian Airs konkurs i slutet av förra året tog efterträdaren Nordica över ansvaret för Örebro-Köpenhamn som idag flygs elva gånger i veckan. Nordica har själva inget drifttillstånd utan har haft ett samarbete med Adria Airways och har då använt det bolagets tillstånd och flightnummer/anropssignal. Men från och med i går finns inte det samarbete längre då Nordica har valt att börja samarbeta med ett annat bolag inom Star Alliance, polska LOT.

Det har lett till att SAS har sagt upp sitt codeshare-avtal med Adria Airways på Örebro-Köpenhamn och från idag säljs det inga SAS biljetter på linjen. Istället ombokas alla resenärer som reser vidare från Köpenhamn till LOTs flygnummer från Örebro. Men en lösning är på väg, och från SAS sida säger man att man jobbar för fullt med att få till ett codeshare-avtal med LOT men att allt inte är färdigt.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.