100 000 fler passagerare valde SAS

sas_b737-800_ln-rrg
SAS Boeing 737-800.

Under oktober reste totalt 2,8 miljoner resenärer med SAS, en ökning med fyra procent jämfört med föregående år. Ökning på fyra procent motsvarar 100 000 passagerare. SAS totala kabinfaktor förbättrades samtidigt till den högsta någonsin för en oktobermånad. med 1,6 procentenhet till över 79,7 procent vilket är den högsta kabinfaktorn någonsin för en oktobermånad.

SAS totala trafik ökade med 13 procent under oktober. Tillväxten var störst på de interkontinentala linjerna där trafiken ökade med 34 procent. Oktober var den första hela månaden för nya linjen till Miami som fått en positiv start. Utvecklingen var även positiv på SAS inrikeslinjer med en trafikväxt på nära tre procent. SAS totala kabinfaktor förbättrades samtidigt med 1,6 procentenhet till över 79,7 procent vilket är den högsta kabinfaktorn någonsin för en oktobermånad.

”Det är glädjande att så många resenärer väljer att resa med SAS och i oktober hade vi fler passagerare än någonsin tidigare för en oktobermånad. Vi har nyligen startat vårt vinterprogram med ökat fokus på populära destinationer inom Skandinavien och övriga världen. Utvecklingen i oktober visar dock att yieldpressen fortsätter. Vi måste därför fortsätta att effektivisera verksamheten”, säger Rickard Gustafson, VD och koncernchef i SAS.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.