Nextjet minskar i Västerås

se-kxi_oulu_airport_20160403_02
Nextjet SAAB 340.

Som Nextjet tidigare har sagt så fortsätter trafiken på linjen Västerås – Helsingfors trots att avtalet med Västerås Flygplats är uppsagt. Flyglinjen får dock från 21 november en ny tidtabell.

På grund av senaste tidens ”mediala turbulens” i regionen gällande flyglinjen Västerås – Helsingfors, så har bokningsingången minskat enligt Nextjet. Från den 21 november förändras därför tillfälligt tidtabellen till att innehålla en tur och retur. Denna flight avgår lunchtid för att passa Asien-trafiken som går ut från Helsingfors på eftermiddagen.

”Vi var från början nöjda med bokningsingången, men den senaste tidens negativa publicitet kring linjen har gjort att passagerarna har blivit oroliga vilket märks på bokningsingången. Tidtabellen justeras därför tillfälligt genom att vi koncentrerar oss på lunchturen som har varit mest populär”, säger Henning Lindberg, Försäljnings- och Marknadschef Nextjet.

”Vi tror att linjen kan bli bärkraftig och fortsätter därför trafiken trots att Västerås Flygplats har sagt upp avtalet. Speciellt glädjande är att se att helgtrafiken vida överträffat våra förväntningar”, avslutar Lindberg.

Linjen flygs idag med Nextjets SAAB 340 med plats för 34 passagerare.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.