Tekniska problem stängde Åre/Östersund flygplats

xptkt4aejffeaypo5xp5
Åre/Östersund Airport.

Ett SAS-plan fick vända tillbaka mot Stockholm och det rådde stopp under flera timmar för både start och landning på grund av tekniska problem på Åre/Östersund flygplats.

Åre Östersund flygplats fick vid lunchtid på fredagen tekniska problem som orsakade störningar i flygtrafiken. Ett plan på väg från Stockholm fick vända tillbaka, eftersom det inte fick lov att landa.

”Just nu så saknar vi reservkraft till banljusen. De fungerar, men eftersom vi inte har någon backup får vi enligt reglerna varken ta emot eller skicka iväg plan”, sade Åsa Öhman, pressansvarig vid Swedavia till SVT under fredagen.

Vid 15-tiden var påverkan två stycken inställda ankomster och tre inställda avgångar. Drygt två timmar senare hade det tekniska felet åtgärdats och både SAS och BRAs flygningar kunde starta och landa från flygplatsen igen. Dock med förseningar och inställda avgångar. En charterflygning påverkades också av problemen och fick landa i Sundsvall istället.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.